Brownietårta med hallonmousse

Har smakat den här tårtan två gånger förut när någon hade bakat och tyckte den var jättegod, sen så fyller min mamma år idag så förenade nytta med nöje och bakade den.
 

Brownietårta med hallonmousse
Till ca 8-10 bitar
120 g mörk choklad
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl

Hallonmousse
225-250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och chokladen över vattenbad.
3. Tag bunken från värmen och blanda ner strösockret. Blanda sedan in äggen, ett i taget, i smeten.
4. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd sist ner mjölet.
5. Täck botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Pensla sidorna med lite smör.
6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt brownien svalna.

7. Tina hallonen och mixa dem med en stavmixer.
8. Sila eventuellt hallonmoset genom en sil, så att kärnorna försvinner.
9. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Koka upp hallonpurén tillsammans med socker och vaniljsocker. Ta kastrullen från värmen och blanda ner gelatinbladen. Låt svalna något.
10. Vispa grädden. Vänd ner lite av grädden i hallonpurén och vänd sedan ner hallonblandningen i resten av den vispade grädden.
11. Häll hallonmoussen på browniebottnen och ställ kallt minst tre timmar.


 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0