Ord är vackra

Kan säga att det var mina småsyskon som lekte lite och satte ihop några ord på måfå men sanningen är att det var jag som låtsades vara lite poetisk och djup och sen tog kort på det.

Mitt instagramliv

Jag tycker om instagram, det finns flera fördelar med den. För det första lägger jag upp bilder där för att det är kul och jag kan lägga upp en bild på mig själv där utan att behöva skämmas alltför mycket. Dessutom blir bilderna så mycket finare när man både kan beskära dem, göra dom suddiga och lägga på ett filter, man behöver inte ens se vad det är på dem. Och man kan visa instagramvärlden att man har ett roligt och intressant liv när man lägger upp en bild på ett träd. 
Och hashtagsen är ju väldigt behändiga och bra för att få så många likes och followers som möjligt och se populär ut som till exempel #instacat, #instagreycat, #instakatt, #väldigtsötochintefulkatt #cutecatwhoisgreyandisverycute. Nä men då har det gått för långt, och när det kommer till #instagramdotcom, #tagsforlikes, #instaforum, #instagramlikesdotcom you name it. Ska inte uttala mig om dom, vill bara spy på dom i allafall. Men helt ärligt det är bara pinsamt, skriv #kattsomliggeriensoffaellervaddetärochärlitegråförattdenärisvartvitt men när det kommer till #instagramdotcom har man tappat greppet om hela bilden och vet inte vad den gör där.

Så vacker att det gör ont

Det finns vissa som skadar mer än de är vackra. Och så finns det de som du som är så vackra att det skadar.

Brownietårta med hallonmousse

Har smakat den här tårtan två gånger förut när någon hade bakat och tyckte den var jättegod, sen så fyller min mamma år idag så förenade nytta med nöje och bakade den.
 

Brownietårta med hallonmousse
Till ca 8-10 bitar
120 g mörk choklad
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl

Hallonmousse
225-250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och chokladen över vattenbad.
3. Tag bunken från värmen och blanda ner strösockret. Blanda sedan in äggen, ett i taget, i smeten.
4. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd sist ner mjölet.
5. Täck botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Pensla sidorna med lite smör.
6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt brownien svalna.

7. Tina hallonen och mixa dem med en stavmixer.
8. Sila eventuellt hallonmoset genom en sil, så att kärnorna försvinner.
9. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Koka upp hallonpurén tillsammans med socker och vaniljsocker. Ta kastrullen från värmen och blanda ner gelatinbladen. Låt svalna något.
10. Vispa grädden. Vänd ner lite av grädden i hallonpurén och vänd sedan ner hallonblandningen i resten av den vispade grädden.
11. Häll hallonmoussen på browniebottnen och ställ kallt minst tre timmar.


 

Vi har väntat här i regnet på nånting som inte händer och som aldrig kommer hända

Lyssnar på Adept och nästangråter över min skoluppgift. Dom säger att man får lättare att tänka om man motionerar, det funkar inte. Ska skriva en uppsats om Kinas pressfrihet på engelska, för att göra det lite värre ska den presenteras muntligt sen. För det första så bryr jag mig inte om Kinas tidningar, visst det är jättehemskt att de har censur och allt det där fine men det intresserar inte mig just nu. För det andra kan jag inte engelska, det tar ungefär en timme för mig att skriva en mening. Först hitta information sen planera ut hur jag ska skriva, sen hitta de rätta engelska orden och forma dem till en mening. Göra om meningen ett antal gånger för jag vet inte hur jag skriva och sen är det dags för nästa. Ska slänga datorn i närmaste papperskorg och tvinga Reinfeldt att utrota engelska språket från Sverige. Och Kinas censur. Nä men lite facebook på det där kanske. 

Cookies

Bilden är inte den bästa jag vet, dom ser gula ut men det kan jag berätta att dom inte är i verkligheten. Receptet kommer från den fina bloggen Myinspiration.

Mosskakor

Aron: Vad är deg för nåt?
Jag: Det som vi håller på och baka med
Aron: Jaha jag trodde det var mossa...
 
Bakade havrekakor med min lillebror Aron idag, det gick jättebra och kakorna blev goda förutom att han trodde vi bakade med mossa.

Det var nånting som fastnat på mig

Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden
om dom gav mig en ny giv
Fanfanfan det skulle varit du
- Thåström
Man kommer ihåg vissa låtar när man hör dem igen flera år senare och då inser man hur fina de är och vad man missade när man aldrig lyssnade på riktigt på dem som yngre.
 
 

 
 
 
 

Fars dag

Idag är det i alla fall fars dag.
 
 

En alldeles speciell dag

Blir så glad av att baka, speciellt när det inte blir misslyckat för en gång skull. Och så blir jag glad över att det var nån smart människa som kom på att det ska vara kladdkakans dag den 7 november, så bra i novembermörkret som kommer innan skolan slutar och framförallt för att få en anledning till att baka. Bakade knäckig kladdkaka med recept härifrån, jättegod även fast den var i ugnen lite för länge.
 
 
 
 

Virka vantar

På något sätt låter det lite coolare att säga att man har virkat istället för att ha stickat. När jag tänker på sticka är det en tant som sitter med en korg garnnystan vid fötterna och en katt i knät och stickar strumpor. Virka då är det mer att tanten har förflyttats sig till soffan istället för gungstolen och virkar grytlappar.
 

Fågelbovägen 32

Fågelbovägen 32

"Hon ser plöstligt en bild framför sig. En mamma med förkläde vid spisen stekande pannkakor uppmärksamt lyssnande på barnet som står brevid och berättar om skoldagen som varit. Hon kan känna doften av pannkakor som om det var ett reellt minne. Konstigt. Hos henne var det aldrig så, hennes egen mamma var ingen hemmafru även om hon gjorde det som skulle göras, hon hade alltid tankarna på annat håll. Karin inser att det är en hemmafru Julia vill ha som mamma. Julia skiter fullständigt i om hon är en framgångsrik yrkeskvinna eller en god kvinnlig förebild."
 

Är en bok jag fick från skolan att läsa, mitt första ord som beskriver den är hemsk. Och sorglig. Den handlar om Karin som arbetar mycket som läkare/barnmorska på två ställen och inte har någon jättebra relation till sin man eller sina två barn. Hon tar hem en kvinna från Moldavien, Katerina för att hon var sjuk men sen börjar hon arbeta hos dem. Hon kommer nära barnen och är den de anförtror sig åt, hon är allt som Karin inte är.
Man får många tankar när man läser den, om hur man inte vill ha det som mamma. Och sen blir det omedvetet att man känner igen sig i Karin, om att prestera allt men ändå inte lyckas. 
 
 
 
 

RSS 2.0