Påskcupcakes

Hittade inspiration på Pinterest och hittade på sen lite själv. De som är utan vit frosting och muffinsformar är ägg och mjölkfria.
 
Cupcakes med vit choklad 12 st.
100 g margarin
2 ägg
1,5 dl socker
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad hackad
 
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda alla torra ingredenser för sig.
Häll i mjölken och smöret i ägg och sockerblandningen. Vänd därefter ner
de torra ingredenserna och chokladen och rör tills det precis är blandat. 
Häll upp i formar och grädda i 175 grader i 12 minuter. Låt svalna
 
Vit chokladfrosting
100 g vit choklad
100 g färskost

Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna och blanda sen med färskosten.
Bred eller spritsa över muffinsen.
 
Chokladfrosting (fågelboet)
100 g färskost
25 g margarin elr smör
1 msk kakao
1,5 dl florsocker
 
Vispa smöret och blanda sen ner övriga ingredenser. Spritsa som fågelbon
med en sån här liknade tyll.
Mjölk och äggfria cupcakes
Receptet på muffinsen här fast utan hallon.
 
Chokladfrosting (fågelboet)
100 g mjölkfritt smör
1 msk kakao
2 dl florsocker.
 
Vispa ihop och spritsa ut med samma sprits som ovan.
 
 
 
 
 

Här bryr sig ingen om vem du är här bryr sig alla om vad du gjort

Fin syster och arg dag. Men så är det. Var på Strindbergsmuseumet idag, säkert jättetrevligt om man vill glorifiera en person och få veta var hans tofflor och kaffekokare stod, annars inte. Och han bodde i en ungkarlslägenhet, alltså en lägenhet utan kök för att år 1907 kunde inte män laga mat. 
Och jag vill skjuta minst två brudar i min klass. Den ena för att hon kränker mig och den andra för att hon är allmänt ful och jobbig.

Jag frågar gråter du du smakar salt

Grattis på våffeldagen människor.

Efter stormen breder tystnaden ut sig

Vi satt tysta på ett tåg med målet Gävle. Vi gick av och stod på stationen med snön kvarlämnad hemma men med vinden isande genom kroppen. Åt en sladdrig pyttipanna på en restaurang med trumpinnar i taket och mönstrade tapeter. 
Påväg genom staden gick vi längst vägar med hus vi aldrig sett förut men som var vackra från en annan tid och såg skolor torna upp sig under himlen. Min vante blåste bort och medans scenarium om tomma fingrar och en virkad tumvante nertrampad och bortglömd flög förbi låg den vid en grind. 
Vi såg staden mörkna och lampor tändas och fick vänta på ett försenat tåg. Sen satt vi med drömmar och förhoppningar, verklighet och fakta och våra liv krackelerades över våra huvuden och det blev för mycket så jag ville sitta med täcket över huvudet för att slippa tänka. Och det är beslut som ska tas och jag går till skolan och pratar om annat och kommer hem till samma disskussioner om och om igen. 
Men fint var det.

Jag ville bara vänja mig vid att se dig här

För nån dag sen såg jag Norwegian Wood av Haruki Murakami för att verka lite kulturell, nä men har velat sett den sen innan den hade premiär för några år sen men aldrig blivit av. Svårt att säga vad den handlar om, på beskrivningen stod det melankolisk, smärtsam och vacker och precis som hans andra böcker passar det bra. Fast förmodligen gör sig hans böcker bättre som böcker och inte som film. 

Dagarna var alltid lika utan att nånsin upprepas

(bilden hade kunnat blivit cool om det hade gått nån liten snubbe eller fågel på grenen just då men hade inte den turen)
 
Vi mår nog alla lite dåligt just nu.
Du vet imorse skulle vi bryta kontraktet och bo kvar.
Några timmar senare har vi fått en lägenhet i Gävle iallafall.
Nästa dag ska vi stanna ändå.
Och en tredje dag är det dags att kolla nytt gymnasium.
Men du vet det är normalt.
 
Om några månader kommer vi skratta åt alla problem vi hade
och nöjda och fridfulla sitta nånstans.
Eller så har vi alla grävt ner oss i en snöhög.
Men det ordnar sig för sånt är livet. 

Jag var lycklig på det där sättet som att det var det bästa jag kunde få

Låtsas att ingen ser dig när du halkar. Låtsas att någon ser dig när du faller. Men tro inte att någon ska ta emot dig, fråga hur du mår och hjälpa dig upp. Sprid ut dina ord på blekta och utsuddade papperslappar och vänta tills någon plockar upp dem. Men låt den inte kasta dem i ansiktet på dig efter att de blivit nertrampade och blivit ett med gruset. Sluta vara så desperat efter att bli sedd. Ingen kommer ändå bry sig. Din tid kommer sen, i en ny area, med nya ögon. Allt kommer ordna sig så länge du kan stå för dig själv. 

Hundra procent äkta

Asså seriöst. Asså näe. Asså näe men det finns inga ord. På rikigt DÖ vad coola dom är. 

Tror du att det finns nåt okänt därute som mirakulöst blev oupptäckt

Igår firade jag och bloggen 1 år, grattis till oss och en kaka på det. Första bloggen som jag behållit dessutom och skrivit mer än i bästa fall ett inlägg på. Även om jag kanske inte skriver ett inlägg 3 gånger per dag och berättar om mina middagar så tycker jag jättemycket om den och det finns så sjukt mycket som jag skulle vilja skriva men inte gör. Så det blir som en dagbok och en fin vän även om mer än hälften inte står här. Såklart är det hemskt att gå tillbaka och se vad man skrivet tidigare för då är risken stor att jag skulle radera allt efter jag hade arkiverat det i töntfacket. 
(old pic baby)

Sen så en annan trevlig grej som hände igår var att jag var och såg melodifestivalfinalen. Inte så att jag satt längst fram och riskerade att bli brännskadad men satt på läktaren, och det coolaste som var där eftersom Caroline af Ugglas inte gick till final var att arenan var ENORM. Som att man tänker sig en stor arena och sen åker upp 100 meter i luften och kollar ner, så stor var den. Är inte ens säker på om dom hade byggt upp en miniatyrvärld därnere med små artister som sprang runt eller om det var inspelning på riktigt. 
 
 

Att synas utan att verkas ser enkelt ut på håll

Såklart så fungerade inte internet hemma när jag väl fick datorn men NU! Vet att alla har saknat mig otroligt mycket ute på nätet så här kommer finaste Kent som ursäkt.  
   
 
 
 
Nej det är ingen random ordning och ja dom är underbara.

Om du ser nån som går i motorvägen är det jag

Och så händer ingenting. Allt det man hoppats på, trott på, velat blev bara platt tomt inget. Och man ruttnar bort på en smutsig busshållplats och fryser fast fötterna i marken och snart är det äckelvår. Och hela lovet har gått åt till disskusioner, depp och meningslöst tjat utan nån mening. Nä jag vill sova.

RSS 2.0