Fågelbovägen 32

Fågelbovägen 32

"Hon ser plöstligt en bild framför sig. En mamma med förkläde vid spisen stekande pannkakor uppmärksamt lyssnande på barnet som står brevid och berättar om skoldagen som varit. Hon kan känna doften av pannkakor som om det var ett reellt minne. Konstigt. Hos henne var det aldrig så, hennes egen mamma var ingen hemmafru även om hon gjorde det som skulle göras, hon hade alltid tankarna på annat håll. Karin inser att det är en hemmafru Julia vill ha som mamma. Julia skiter fullständigt i om hon är en framgångsrik yrkeskvinna eller en god kvinnlig förebild."
 

Är en bok jag fick från skolan att läsa, mitt första ord som beskriver den är hemsk. Och sorglig. Den handlar om Karin som arbetar mycket som läkare/barnmorska på två ställen och inte har någon jättebra relation till sin man eller sina två barn. Hon tar hem en kvinna från Moldavien, Katerina för att hon var sjuk men sen börjar hon arbeta hos dem. Hon kommer nära barnen och är den de anförtror sig åt, hon är allt som Karin inte är.
Man får många tankar när man läser den, om hur man inte vill ha det som mamma. Och sen blir det omedvetet att man känner igen sig i Karin, om att prestera allt men ändå inte lyckas. 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0