Kroppsideal

Alla dessa kroppsideal, nu har det liksom blivit en "okej"-stämpel på att vara överviktig som kvinna. Det är fint med kurvor, vackert och ingen ska få prata skit om de som är lite överviktiga. Det har blivit ett känsligt ämne som ska göras okej, du är överviktig men du är jättefin ändå och du ska inte banta för det är hemskt att du ska känna så osv. Det görs kampanjer och bilder/texter för att visa hur fint det är med överviktiga kvinnor, "Killar går efter kvinnor med kurvor bara hundar går efter ben" och som på bilden ovan "A woman without curves is like jeans without pockets; you don't know where to put your hands" för att bara nämna några. Reklamer med överviktiga kvinnor som visar upp sig. Det görs också skyltdockor som ska vara kurviga för att folk ska kunna känna sig fina. Och sen så just det där att hela befolkningen är intalad att man inte får säga nåt elakt om de som är överviktiga för den är fin ändå!
*
Jaa jag tycker det här är bra såklart, klart det ska finnas skyltdockor som ska föreställa alla kroppstyper! Men istället för att alla ska känna sig fina och må bra blir det ju att de som är underviktiga blir nedvärderade. Vad finns det för kampanjer för att de ska känna sig lika fina som överviktiga? Istället sågas modeller och skyltdockor för att dom är för smala och fula. Alla dessa kampanjer som är med övervikt är istället mot undervikt. Och det finns inte heller nån "okej"-stämpel på att vara underviktig utan det anses som fult eftersom då förväntas man ha anorexia som är något sjukt att ha.
Är det inte meningen att vi alla ska behandlas lika?? Jag säger inte att det är såhär skriver bara utifrån mina egna tankar och erfarenheter


Kommentarer
Bodypalace

Bra inlägg! =)

2012-05-14 @ 16:49:25
URL: http://bodypalace.blogspot.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0